Oproep Buitengewone Leden VIB 9 oktober a.s.

VIB wil als kerntaak isolatie en isolatiematerialen beter op de kaart zetten bij eindgebruiker, asset owner en gebouwbeheerder. VIB heeft daartoe met de Europese organisatie van brancheverenigingen een aantrekkelijk plan opgezet voor een gezamenlijke presentatie Technische Isolatie dat de brancheorganisatie met zijn buitengewone leden wil bespreken.

Buitengewone VIB-leden worden nadrukkelijk uitgenodigd voor een extra vergadering om dit plan te bespreken op 9 oktober a.s van 13:00-17:00 uur op de vakbeurs Energie/Industrial Heat & Power in de Brabanthallen, Diezekade 2 in Den Bosch.

PROGRAMMA

13.00 uur    Ontvangst, netwerkgelegenheid en lunchbuffet
14:00 uur    Aanvang en introductie door Hans Koole, voorzitter VIB en voorzitter Training & Recruitment Committee, FESI
14:15 uur    De rol van fabrikanten en distributeurs in kennisoverdracht door Ir. E.W.L. (Erik) van Engelen, Algemeen directeur van UNETO-VNI. topic: efficiency / snelheid en energie besparing
15:00 uur    Bespreking van het beursconcept en het ophalen van uw visie daarop
15:45 uur    Afronding, samenvatting en afspraken
16:00 uur    Rondgang over beurs o.l.v. ‘gastspreker/host’
17:00 uur    Borrel – aansluitend bij netwerkborrel van de beurs (met gast(sta)tafel voor VIB)

Om kosteloos op de beursvloer te komen EN deel te nemen aan de buitengewone vergadering dienen Buitengewone leden VIB zich TWEE KEER te registeren, namelijk bij beursorganisatie en bij de VIB.

Toegang tot de beursvloer kan gratis tot 8 oktober HIER

Toegang tot de vergadering is mogelijk door een mailtje te sturen naar het VIB-secretariaat op info@isoleren.nl o.v.v. Deelname Buitengewone Vergadering 9 oktober 2018.

 

ACHTERGRONDINFORMATIE

VIB is aangesloten bij FESI, het Europese platform van brancheverenigingen in de technische isolatie. Zoals bekend werkt FESI nauw samen met EiiF, het platform voor producenten/
distributeurs van isolatiematerialen. Iedere twee jaar organiseert FESI een beroepenwedstrijd voor de isolatiesector. Tot nu toe is dit gecombineerd met de IEX in Keulen. Voor 2020 wil FESI een aantrekkelijker alternatief ontwikkelen en waarschijnlijk via een ander beursconcept de zichtbaarheid vergroten van de technische isolatie. Daartoe heeft VIB voorgesteld om dit te combineren met de Vakbeurs Energie en Industrial Heat & Power in oktober 2020.

Vakbeurs Energie is gericht op energie-efficiency. Sinds enige jaren neemt VIB deel aan deze beurs, via een eigen beursplek, het verzorgen van presentaties en aanleveren van thema’s. Het ligt daarom in de lijn dat VIB voor het programma van 2020 een belangrijke ondersteuning wil leveren. Via FESI wordt daar een internationale dimensie aan toegevoegd.

Wat zijn de plannen?

In 2020 wil VIB een zichtbaar deel van Vakbeurs Energie speciaal laten inrichten voor Technische Isolatie en toepassing van isolatiematerialen en hulpmiddelen. Dit zal worden gekoppeld aan de volgende thema’s:
· Design en ontwikkeling van materialen
· Prefab toepassingen
· Materiaalspecificaties en toepassingen en veiligheid
· Hergebruik en milieuprestaties
 

Wat zijn de vragen?

De volgende vragen zullen tijdens de bijeenkomst op 9 oktober a.s. aan de orde komen:
- Welke technische aspecten van uw product wilt u onder de aandacht brengen?
- Welke relatie hebben uw producten met energie efficiency?
- Welke bezoekerstypen wilt u ontmoeten?
- Welke voorwaarden heeft u om een expositieruimte te betrekken
- Wilt u deelnemen in het contactforum voor de beurs/wedstrijdvloer?
- Mogelijkheden om budget (binnen de door u aangegeven voorwaarden) vrij te maken in 2020.

VIB ziet uw aanmelding graag tegemoet.

 

Nieuws

Informatieplicht energiebesparing 1 juli a.s.

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) verplicht ondernemers om gemeente of omgevingsdienst te informeren over de ene..
 

Sloopschakel ondersteunt asbestsanering stallen

Op de nieuwe website www.sloopschakel.nl vinden eigenaren van lege of vrijkomende stallen in Brabant informatie over wat er komt kij..
 

Kingspan biedt op isolatie- en schuimdivisies Recticel

Bouwmaterialenconcern Kingspan heeft een bod van 700 miljoen euro uitgebracht op de divisies isolatie en flexibel schuim van de Belg..
 

Beeldimpressie Maintenance Next 2019

De contacten zijn gelegd, de offertemap aangedikt en de stands weer afgebroken en in de opslag gezet voor de volgende keer. Wie nog ..
 

VIB tevreden over Maintenance Next 2019

 "Opvallend veel aanloop en veel interesse voor kwalitatief goede technische isolatie, we zijn tevreden" aldus een ve..
 

Ondernemersnieuwsbrief Europese Verkiezingen

Op 23 mei 2019 gaat Nederland weer stemmen, nu voor de Europese verkiezingen. In een reeks speciale verkiezingsnieuwsbrieven ‘..
 

De Koning vertrekt bij NCTI

Algemeen directeur Paul de Koning is per direct niet langer actief voor het Nederlands Centrum voor Technische Isolatie NCTI. Dit he..
 

Hans Koole bezoekt Combi Isolatie Maarssen

In dialoog met achterban bezocht de voorzitter van de VIB Hans Koole recentelijk Combi Isolatie te Maarssen. Het werd een leuk en in..
 

Praktijkdagen 2019 monteurs en leidinggevenden

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Praktijkdagen 2019 middenkader en management

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Training nieuwe norm VCA

Op donderdag 13 juni 2019 vindt van 09.00 uur tot 12.00 uur bij Van der Valk in Nieuwerkerk ad IJssel voor in het kader van de Works..
 

Groningen verwarmt met waterstof

Groningen heeft een nieuwe verwarmingsinstallatie in gebruik die 30% waterstof bijmengt met aardgas. Deze is 18 maart 2019 officieel..
 

10e Landelijke Asbest Praktijkdag

De turbulente asbestpraktijk en de weg naar risicogestuurd werken staat centraal op 16 mei 2019 tijdens de tiende editie van de Land..
 

Richtlijn Steigers officieel van kracht

De nieuwe Richtlijn Steigers is opgenomen in de Arbocatalogus Bouw & Infra. Dat betekent dat de richtlijn, die al te vinden was ..
 

Subsidies CO2-reductie industrie open

Sinds 21 februari 2019 zijn de Demonstratieregeling energie-innovatie industrie - DEI+ en Topsector Energiestudies Industrie open. Z..
 

Versneld overschakelen op waterstof

De provincie Zuid-Holland moet versneld inzetten op het ontwikkelen van een duurzame waterstofeconomie. Dat advies geeft een team va..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..
 

Bijpraatsessies Trends in Utiliteitsisolatie

VIB gaat in maart, april en mei met de isolatiesector in zes regionale bijeenkomstende de dialoog aan over het Trendrapport voor de ..