Oproep Buitengewone Leden VIB 9 oktober a.s.

VIB wil als kerntaak isolatie en isolatiematerialen beter op de kaart zetten bij eindgebruiker, asset owner en gebouwbeheerder. VIB heeft daartoe met de Europese organisatie van brancheverenigingen een aantrekkelijk plan opgezet voor een gezamenlijke presentatie Technische Isolatie dat de brancheorganisatie met zijn buitengewone leden wil bespreken.

Buitengewone VIB-leden worden nadrukkelijk uitgenodigd voor een extra vergadering om dit plan te bespreken op 9 oktober a.s van 13:00-17:00 uur op de vakbeurs Energie/Industrial Heat & Power in de Brabanthallen, Diezekade 2 in Den Bosch.

PROGRAMMA

13.00 uur    Ontvangst, netwerkgelegenheid en lunchbuffet
14:00 uur    Aanvang en introductie door Hans Koole, voorzitter VIB en voorzitter Training & Recruitment Committee, FESI
14:15 uur    De rol van fabrikanten en distributeurs in kennisoverdracht door Ir. E.W.L. (Erik) van Engelen, Algemeen directeur van UNETO-VNI. topic: efficiency / snelheid en energie besparing
15:00 uur    Bespreking van het beursconcept en het ophalen van uw visie daarop
15:45 uur    Afronding, samenvatting en afspraken
16:00 uur    Rondgang over beurs o.l.v. ‘gastspreker/host’
17:00 uur    Borrel – aansluitend bij netwerkborrel van de beurs (met gast(sta)tafel voor VIB)

Om kosteloos op de beursvloer te komen EN deel te nemen aan de buitengewone vergadering dienen Buitengewone leden VIB zich TWEE KEER te registeren, namelijk bij beursorganisatie en bij de VIB.

Toegang tot de beursvloer kan gratis tot 8 oktober HIER

Toegang tot de vergadering is mogelijk door een mailtje te sturen naar het VIB-secretariaat op info@isoleren.nl o.v.v. Deelname Buitengewone Vergadering 9 oktober 2018.

 

ACHTERGRONDINFORMATIE

VIB is aangesloten bij FESI, het Europese platform van brancheverenigingen in de technische isolatie. Zoals bekend werkt FESI nauw samen met EiiF, het platform voor producenten/
distributeurs van isolatiematerialen. Iedere twee jaar organiseert FESI een beroepenwedstrijd voor de isolatiesector. Tot nu toe is dit gecombineerd met de IEX in Keulen. Voor 2020 wil FESI een aantrekkelijker alternatief ontwikkelen en waarschijnlijk via een ander beursconcept de zichtbaarheid vergroten van de technische isolatie. Daartoe heeft VIB voorgesteld om dit te combineren met de Vakbeurs Energie en Industrial Heat & Power in oktober 2020.

Vakbeurs Energie is gericht op energie-efficiency. Sinds enige jaren neemt VIB deel aan deze beurs, via een eigen beursplek, het verzorgen van presentaties en aanleveren van thema’s. Het ligt daarom in de lijn dat VIB voor het programma van 2020 een belangrijke ondersteuning wil leveren. Via FESI wordt daar een internationale dimensie aan toegevoegd.

Wat zijn de plannen?

In 2020 wil VIB een zichtbaar deel van Vakbeurs Energie speciaal laten inrichten voor Technische Isolatie en toepassing van isolatiematerialen en hulpmiddelen. Dit zal worden gekoppeld aan de volgende thema’s:
· Design en ontwikkeling van materialen
· Prefab toepassingen
· Materiaalspecificaties en toepassingen en veiligheid
· Hergebruik en milieuprestaties
 

Wat zijn de vragen?

De volgende vragen zullen tijdens de bijeenkomst op 9 oktober a.s. aan de orde komen:
- Welke technische aspecten van uw product wilt u onder de aandacht brengen?
- Welke relatie hebben uw producten met energie efficiency?
- Welke bezoekerstypen wilt u ontmoeten?
- Welke voorwaarden heeft u om een expositieruimte te betrekken
- Wilt u deelnemen in het contactforum voor de beurs/wedstrijdvloer?
- Mogelijkheden om budget (binnen de door u aangegeven voorwaarden) vrij te maken in 2020.

VIB ziet uw aanmelding graag tegemoet.

 

Nieuws

Feestelijke opening Stiso

Stiso Isolatiewerken vierde vrijdag met relaties en familieleden de opening van het nieuwe bedrijfspand in Staphorst. De openingshan..
 

VIB presenteert Trendrapport Utiliteitsisolatie

Tijdens een informatiebijeenkomst op vrijdag 28 september 2018 in het Huis van de Isolatie in Woerden is het Trendrapport Technische..
 

Nieuwe account manager Armacell

Dmitritsj (Dimi) Marijs (43) is per september 2018 begonnen als account manager Nederland bij Armacell.
 

Uneto-VNI wordt Techniek Nederland

Techniek Nederland wordt vanaf 15 januari 2019 de nieuwe naam van de branchevereniging voor installateurs Uneto-VNI. Volgens voorzit..
 

Schuijt verlaat Brand

Fred Schuijt beëindigt per 1 oktober 2018 zijn functie van operationeel directeur bij Brand Infrastructure & Energy Service..
 

Merford lijft Akoestikon Geluidsisolatie in

Merford neemt per 3 september 2018 de productie en merknaam over van Akoestikon Geluidsisolatie van de Recticel Groep.
 

Feestelijke opening kantoor Bilfinger

Bilfinger Industrial Services heeft het nieuwe kantoor aan de Rotterdamse Waalhaven recentelijk feestelijke geopend.
 

Remco Hiemstra naar Walraven

Remco Hiemstra is per 1 september 2018 de nieuwe Business Unit Manager Aerofoam bij Walraven Group in Mijdrecht. Hiervoor was hij ex..
 

Plan CO₂-besparing Rotterdam-Moerdijk

Het industriecluster Rotterdam-Moerdijk wil op weg naar een duurzame toekomst tot 2050 10 megaton CO₂ besparen.
 

PMT-site in het nieuw

De website van het pensioenfonds voor de Metaal en Techniek is vernieuwd.
 

Nederland vierde op Beroepenwedstrijd Isolatie

Nederland is vierde geworden op de Europese Beroepenwedstrijd Isolatie die tijdens de gisteren afgesloten vakbeurs IEX in Keulen wer..
 

Praktijkdagen Veilig Werken 2018 - middenkader

De Praktijkdagen Veilig Werken voor middenkader en management worden binnenkort op een aantal plaatsen in het land weer gegeven. De ..
 

Normontwerp brandveiligheid rookgasafvoer

NEN heeft een normontwerp gepubliceerd voor de bepalingsmethode waarmee de brandveiligheid van rookgasafvoersystemen (schoorstenen) ..
 

Energieakkoord? Isoleren!

VIB-voorzitter Hans Koole belichtte tijdens de 7 maart gehouden drukbezochte conferentie Energieakkoord in versnelling bij de SER in..
 

prEN 17087 ter kritiek gepubliceerd

CEN heeft normontwerp prEN 17087 ter kritiek gepubliceerd. Deze norm is de eerste in een reeks normen voor gehaltebepaling van gevaa..
 

Isolatie vacuümbuiscollector tot 200 °C.

Armaflex DuoSolar 220 is geschikt voor bedrijfstemperaturen tot 200 °C. Daarmee laat Armacell als eerste de 150 gradengrens acht..
 

Isolatie Magazine

Technische Dag

Bedrijf in beeld