VIB presenteert Trendrapport Utiliteitsisolatie

Tijdens een informatiebijeenkomst op vrijdag 28 september 2018 in het Huis van de Isolatie in Woerden is het Trendrapport Technische Isolatie Utiliteit officieel gepresenteerd en bediscussieerd met de isolatiesector.

Met het rapport wil de VIB haar leden beter bedienen. De achterban van de VIB bestaat grotendeels uit midden- en kleinbedrijven die vooral actief zijn in de utiliteitsbouw. Tot op heden gaat er binnen de technische isolatiebranche echter veel aandacht uit naar de industrie, terwijl er maar weinig feitelijkheden bekend zijn over de utiliteit.

In de technische isolatiebranche ligt de focus veelal op techniek in plaats van marketing. De technische isolatiebedrijven leveren dag-in-dag-uit vakwerk. De VIB wil bewustzijn creëren bij de lidbedrijven dat zij onderdeel zijn van een grotere keten, waarin allerlei trends spelen die ook hun dagelijkse praktijk kunnen gaan beïnvloeden. Dat technische isolatiebedrijven de laatste schakel in de bouwketen vormen, betekent niet dat zij onvermijdelijk moeten werken tegen (te) lage prijzen.

De cijfers en marktontwikkelingen die getoond worden in dit rapport geven ideeën om een betere positionering in te nemen. Het bespreekt vraagstukken zoals: hoe kun je als technisch
isolatiebedrijf je positie in de markt verbeteren? Wat is je verhaal als bedrijf? Hoe kun je inspelen op de trends die in de gehele bouwkolom spelen?

Het trendrapport geeft relevante cijfers van en visie op het utiliteitssegment en geeft zo handvatten voor een succesvolle positionering naar de toekomst toe binnen de bouwketen. Ook is het rapport een belangrijke ondergrond bij voor meer feitelijke en inhoudelijke discussies over de branche.

In het komend Isolatie Magazine een uitgebreid artikel over Trendrapport en informatiebijeenkomst.

VIB-voorzitter Hans Koole (r) kreeg het door Bouwkennis in Rotterdam geproduceerde trendrapport uit handen van senior marktanalist Guido van Beek van dat onderzoeksbureau.  

Nieuws

Praktijkdagen Veilig en Gezond Werken 2019

Veilig en gezond werken op de werkvloer vraagt, behalve om alertheid, om actuele kennis van de risico’s, de regelgeving en de ..
 

IEX verhuist naar Nürenberg

De 2020-editie van IEX - Insulation Expo Europe verhuist van Keulen naar Nürenberg en wordt samen gehouden met de beurs FeuerTr..
 

Daniël Post nieuwe CEO Bilfinger

Per 1 januari 2019 wordt Daniël Post (46) de nieuwe CEO van Bilfinger Industrial Services België/Nederland. Hij volgt de h..
 

Jonge denkers helpen Vopak

Studenten van de Hogeschool Rotterdam helpen Vopak bij het plannen van het onderhoud van olieopslagtanks.
 

Verbreding SDE+

De Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie wordt met ingang van 2020 verbreed.
 

Nederland vierde op Beroepenwedstrijd Isolatie

Nederland is vierde geworden op de Europese Beroepenwedstrijd Isolatie die tijdens de gisteren afgesloten vakbeurs IEX in Keulen wer..
 

Normontwerp brandveiligheid rookgasafvoer

NEN heeft een normontwerp gepubliceerd voor de bepalingsmethode waarmee de brandveiligheid van rookgasafvoersystemen (schoorstenen) ..
 

Energieakkoord? Isoleren!

VIB-voorzitter Hans Koole belichtte tijdens de 7 maart gehouden drukbezochte conferentie Energieakkoord in versnelling bij de SER in..
 

prEN 17087 ter kritiek gepubliceerd

CEN heeft normontwerp prEN 17087 ter kritiek gepubliceerd. Deze norm is de eerste in een reeks normen voor gehaltebepaling van gevaa..
 

Isolatie vacuümbuiscollector tot 200 °C.

Armaflex DuoSolar 220 is geschikt voor bedrijfstemperaturen tot 200 °C. Daarmee laat Armacell als eerste de 150 gradengrens acht..
 

Isolatie Magazine

Technische Dag

Bedrijf in beeld