Isover webinar TechCalc op 13 november

Saint-Gobain Isover praat geïnteresseerden tijdens een webinar op 13 november van 12.30 uur tot 13.15 uur bij over het calculatieprogramma Isover TechCalc 2.0.

Isolatie van industriële processen kan al snel een grote energiebesparing opleveren. Maar hoe bepaal je welk isolatiesysteem het meest geschikt is? Of wat de minimale isolatiedikte is voor een bepaalde oppervlaktetemperatuur? En hoe snel de investering terugverdiend is?

Het calculatieprogramma Isover TechCalc 2.0 bespaart de gebruiker veel tijd. Binnen enkele stappen maak je met dit programma thermische berekeningen voor diverse technische isolatiesystemen. Omdat je zelf de database kunt uitbreiden met ieder gewenst isolatiemateriaal, is het altijd mogelijk een eerlijke vergelijking te maken.

Het webinar behandelt het berekenen van warmteverliezen en oppervlaktetemperatuur, het bepalen van de minimale isolatiedikte en de operationele kosten. Ook diverse materiaalvergelijkingen voor eenzelfde opstelling en het meenemen van koudebruggen voor onderconstructies en ophangsystemen maakt deel uit van het webinar. Daarnaast worden tips gegeven om snel varianten te berekenen. 

Met het calculatieprogramma Isover TechCalc 2.0 maak je in enkele stappen thermische berekeningen voor diverse technische isolatiesystemen.

Aanmelden kan hier


 

Nieuws

IEX verhuist naar Nürenberg

De 2020-editie van IEX - Insulation Expo Europe verhuist van Keulen naar Nürenberg en wordt samen gehouden met de beurs FeuerTr..
 

Nieuwe Armacell sales manager Benelux

Vanessa Breidel-Cratz volgt Rudi Beck op als Armacell Sales Manager Benelux. Vanaf 15 november is zij verantwoordelijk voor de activ..
 

Twee aanhoudingen dodelijk ongeval asbest

De directeur van een asbestbedrijf uit Kampen en een Deskundig Toezichthouder Asbestverwijdering zijn aangehouden naar aanleiding va..
 

Daniël Post nieuwe CEO Bilfinger

Per 1 januari 2019 wordt Daniël Post (46) de nieuwe CEO van Bilfinger Industrial Services België/Nederland. Hij volgt de h..
 

Jonge denkers helpen Vopak

Studenten van de Hogeschool Rotterdam helpen Vopak bij het plannen van het onderhoud van olieopslagtanks.
 

Verbreding SDE+

De Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie wordt met ingang van 2020 verbreed.
 

VIB presenteert Trendrapport Utiliteitsisolatie

Tijdens een informatiebijeenkomst op vrijdag 28 september 2018 in het Huis van de Isolatie in Woerden is het Trendrapport Technische..
 

Nederland vierde op Beroepenwedstrijd Isolatie

Nederland is vierde geworden op de Europese Beroepenwedstrijd Isolatie die tijdens de gisteren afgesloten vakbeurs IEX in Keulen wer..
 

Normontwerp brandveiligheid rookgasafvoer

NEN heeft een normontwerp gepubliceerd voor de bepalingsmethode waarmee de brandveiligheid van rookgasafvoersystemen (schoorstenen) ..
 

Energieakkoord? Isoleren!

VIB-voorzitter Hans Koole belichtte tijdens de 7 maart gehouden drukbezochte conferentie Energieakkoord in versnelling bij de SER in..
 

prEN 17087 ter kritiek gepubliceerd

CEN heeft normontwerp prEN 17087 ter kritiek gepubliceerd. Deze norm is de eerste in een reeks normen voor gehaltebepaling van gevaa..
 

Isolatie vacuümbuiscollector tot 200 °C.

Armaflex DuoSolar 220 is geschikt voor bedrijfstemperaturen tot 200 °C. Daarmee laat Armacell als eerste de 150 gradengrens acht..
 

Isolatie Magazine

Technische Dag

Bedrijf in beeld