Isover webinar TechCalc op 13 november

Saint-Gobain Isover praat geïnteresseerden tijdens een webinar op 13 november van 12.30 uur tot 13.15 uur bij over het calculatieprogramma Isover TechCalc 2.0.

Isolatie van industriële processen kan al snel een grote energiebesparing opleveren. Maar hoe bepaal je welk isolatiesysteem het meest geschikt is? Of wat de minimale isolatiedikte is voor een bepaalde oppervlaktetemperatuur? En hoe snel de investering terugverdiend is?

Het calculatieprogramma Isover TechCalc 2.0 bespaart de gebruiker veel tijd. Binnen enkele stappen maak je met dit programma thermische berekeningen voor diverse technische isolatiesystemen. Omdat je zelf de database kunt uitbreiden met ieder gewenst isolatiemateriaal, is het altijd mogelijk een eerlijke vergelijking te maken.

Het webinar behandelt het berekenen van warmteverliezen en oppervlaktetemperatuur, het bepalen van de minimale isolatiedikte en de operationele kosten. Ook diverse materiaalvergelijkingen voor eenzelfde opstelling en het meenemen van koudebruggen voor onderconstructies en ophangsystemen maakt deel uit van het webinar. Daarnaast worden tips gegeven om snel varianten te berekenen. 

Met het calculatieprogramma Isover TechCalc 2.0 maak je in enkele stappen thermische berekeningen voor diverse technische isolatiesystemen.

Aanmelden kan hier


 

Nieuws

Praktijkdagen 2019 monteurs en leidinggevenden

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Praktijkdagen 2019 middenkader en management

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Training nieuwe norm VCA

Op donderdag 13 juni 2019 vindt van 09.00 uur tot 12.00 uur bij Van der Valk in Nieuwerkerk ad IJssel voor in het kader van de Works..
 

Groningen verwarmt met waterstof

Groningen heeft een nieuwe verwarmingsinstallatie in gebruik die 30% waterstof bijmengt met aardgas. Deze is 18 maart 2019 officieel..
 

10e Landelijke Asbest Praktijkdag

De turbulente asbestpraktijk en de weg naar risicogestuurd werken staat centraal op 16 mei 2019 tijdens de tiende editie van de Land..
 

Richtlijn Steigers officieel van kracht

De nieuwe Richtlijn Steigers is opgenomen in de Arbocatalogus Bouw & Infra. Dat betekent dat de richtlijn, die al te vinden was ..
 

Subsidies CO2-reductie industrie open

Sinds 21 februari 2019 zijn de Demonstratieregeling energie-innovatie industrie - DEI+ en Topsector Energiestudies Industrie open. Z..
 

CINI inspecteurs, ook bij OOI

Vijf isolatiespecialisten hebben dinsdag 19 februari 2019 het felbegeerde certificaat certified CINI Inspection Inspector behaald. O..
 

Versneld overschakelen op waterstof

De provincie Zuid-Holland moet versneld inzetten op het ontwikkelen van een duurzame waterstofeconomie. Dat advies geeft een team va..
 

Nieuwe algemeen directeur Merford

Per 1 maart 2019 start Robbert-Jan Ter Horst als nieuwe algemeen directeur van Merford. Hij volgt Adrienne Vertooren op, die als twe..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..
 

Bijpraatsessies Trends in Utiliteitsisolatie

VIB gaat in maart, april en mei met de isolatiesector in zes regionale bijeenkomstende de dialoog aan over het Trendrapport voor de ..
 

CUI op komende Maintenance Next

Corrosie onder isolatie (CUI) is thema op vakbeurs Maintenance Next (9-11 april 2019, Ahoy Rotterdam). Het netwerk voor smart mainte..
 

DaniŽl Post nieuwe CEO Bilfinger

Per 1 januari 2019 wordt Daniël Post (46) de nieuwe CEO van Bilfinger Industrial Services België/Nederland. Hij volgt de h..
 

Verbreding SDE+

De Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie wordt met ingang van 2020 verbreed.