Daniël Post nieuwe CEO van Bilfinger

Per 1 januari 2019 wordt Daniël Post (46) de nieuwe CEO van Bilfinger Industrial Services België/Nederland. Hij volgt de huidige CEO Ruud van Doorn (63) op die met pensioen gaat. Post zal de algemene leiding van het bedrijf op zich nemen.

Daniël Post werkte de afgelopen 13 jaar wereldwijd in verschillende senior management functies voor GE (General Electric). In zijn laatste functie was hij verantwoordelijk voor de integratie van Baker Hughes binnen de GE organisatie in Europa. In totaal heeft hij ruim twintig jaar ervaring in de energie-, olie- en gasindustrie.

Post volgt Ruud van Doorn op. Van Doorn was CEO bij Bilfinger Industrial Services sinds 2013 en in totaal 27 jaar in dienst van de organisatie. In deze periode heeft Van Doorn een stabiele organisatie en omzetgroei gerealiseerd. In de zomer van 2018 verhuisde het hoofdkantoor van Bilfinger naar een prominente locatie in de Rotterdamse Waalhaven, die representatief is voor de verdere ambities van de organisatie. Ruud van Doorn: ‘De kracht van Bilfinger bestaat uit de servicegerichtheid en flexibiliteit van de medewerkers. Dit in combinatie met de aanstelling van de nieuwe CEO geeft mij het volste vertrouwen dat dit mooie bedrijf een succesvolle toekomst tegemoet gaat.’

Duncan Hall (Executive President MMO Northwest Europe): ‘De aanstelling van Daniël Post als nieuwe CEO ondersteunt de koers van Bilfinger om de activiteiten als multidisciplinaire industriële service partner verder uit te breiden naar nieuwe markten en services.’

Bilfinger Industrial Services is met 3.000 medewerkers actief in steigerbouw, isolatie, painting en special services voor met name industriële klanten in de procesindustrie of raffinage, zoals Shell, Tata Steel, Huntsman, Total en BASF. Deze industriële asset owners ervaren steeds meer druk om onderhoud sneller en kostenefficiënter te realiseren. De afgelopen jaren profileert Bilfinger zich meer als kennispartner. Met inventieve oplossingen op basis van haar ervaring en opgebouwde kennis levert Bilfinger toegevoegde waarde voor haar opdrachtgevers, waarbij veiligheid en integriteit te allen tijde centraal staan.

Daniël Post: ‘Ik kijk ernaar uit om de ingezette koers te continueren en samen met Bilfinger een volgende stap te zetten. Hierbij zal de focus liggen op het verder uitbouwen van de innovatie- en digitaliseringsstrategie. Daarnaast stellen we onszelf ten doel om een stuk groei te realiseren in bestaande markten met eventuele nieuwe diensten, in combinatie met het optimaliseren van onze marge. De uitdaging in de markt ligt op dit moment bij de beschikbaarheid van de juiste middelen en materialen, waar wij creatief mee om zullen moeten gaan.’
 

Nieuws

Praktijkdagen Veilig en Gezond Werken 2019

Veilig en gezond werken op de werkvloer vraagt, behalve om alertheid, om actuele kennis van de risico’s, de regelgeving en de ..
 

IEX verhuist naar Nürenberg

De 2020-editie van IEX - Insulation Expo Europe verhuist van Keulen naar Nürenberg en wordt samen gehouden met de beurs FeuerTr..
 

Daniël Post nieuwe CEO Bilfinger

Per 1 januari 2019 wordt Daniël Post (46) de nieuwe CEO van Bilfinger Industrial Services België/Nederland. Hij volgt de h..
 

Jonge denkers helpen Vopak

Studenten van de Hogeschool Rotterdam helpen Vopak bij het plannen van het onderhoud van olieopslagtanks.
 

Verbreding SDE+

De Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie wordt met ingang van 2020 verbreed.
 

Nederland vierde op Beroepenwedstrijd Isolatie

Nederland is vierde geworden op de Europese Beroepenwedstrijd Isolatie die tijdens de gisteren afgesloten vakbeurs IEX in Keulen wer..
 

Normontwerp brandveiligheid rookgasafvoer

NEN heeft een normontwerp gepubliceerd voor de bepalingsmethode waarmee de brandveiligheid van rookgasafvoersystemen (schoorstenen) ..
 

Energieakkoord? Isoleren!

VIB-voorzitter Hans Koole belichtte tijdens de 7 maart gehouden drukbezochte conferentie Energieakkoord in versnelling bij de SER in..
 

prEN 17087 ter kritiek gepubliceerd

CEN heeft normontwerp prEN 17087 ter kritiek gepubliceerd. Deze norm is de eerste in een reeks normen voor gehaltebepaling van gevaa..
 

Isolatie vacuümbuiscollector tot 200 °C.

Armaflex DuoSolar 220 is geschikt voor bedrijfstemperaturen tot 200 °C. Daarmee laat Armacell als eerste de 150 gradengrens acht..
 

Isolatie Magazine

Technische Dag

Bedrijf in beeld