Daniël Post nieuwe CEO van Bilfinger

Per 1 januari 2019 wordt Daniël Post (46) de nieuwe CEO van Bilfinger Industrial Services België/Nederland. Hij volgt de huidige CEO Ruud van Doorn (63) op die met pensioen gaat. Post zal de algemene leiding van het bedrijf op zich nemen.

Daniël Post werkte de afgelopen 13 jaar wereldwijd in verschillende senior management functies voor GE (General Electric). In zijn laatste functie was hij verantwoordelijk voor de integratie van Baker Hughes binnen de GE organisatie in Europa. In totaal heeft hij ruim twintig jaar ervaring in de energie-, olie- en gasindustrie.

Post volgt Ruud van Doorn op. Van Doorn was CEO bij Bilfinger Industrial Services sinds 2013 en in totaal 27 jaar in dienst van de organisatie. In deze periode heeft Van Doorn een stabiele organisatie en omzetgroei gerealiseerd. In de zomer van 2018 verhuisde het hoofdkantoor van Bilfinger naar een prominente locatie in de Rotterdamse Waalhaven, die representatief is voor de verdere ambities van de organisatie. Ruud van Doorn: ‘De kracht van Bilfinger bestaat uit de servicegerichtheid en flexibiliteit van de medewerkers. Dit in combinatie met de aanstelling van de nieuwe CEO geeft mij het volste vertrouwen dat dit mooie bedrijf een succesvolle toekomst tegemoet gaat.’

Duncan Hall (Executive President MMO Northwest Europe): ‘De aanstelling van Daniël Post als nieuwe CEO ondersteunt de koers van Bilfinger om de activiteiten als multidisciplinaire industriële service partner verder uit te breiden naar nieuwe markten en services.’

Bilfinger Industrial Services is met 3.000 medewerkers actief in steigerbouw, isolatie, painting en special services voor met name industriële klanten in de procesindustrie of raffinage, zoals Shell, Tata Steel, Huntsman, Total en BASF. Deze industriële asset owners ervaren steeds meer druk om onderhoud sneller en kostenefficiënter te realiseren. De afgelopen jaren profileert Bilfinger zich meer als kennispartner. Met inventieve oplossingen op basis van haar ervaring en opgebouwde kennis levert Bilfinger toegevoegde waarde voor haar opdrachtgevers, waarbij veiligheid en integriteit te allen tijde centraal staan.

Daniël Post: ‘Ik kijk ernaar uit om de ingezette koers te continueren en samen met Bilfinger een volgende stap te zetten. Hierbij zal de focus liggen op het verder uitbouwen van de innovatie- en digitaliseringsstrategie. Daarnaast stellen we onszelf ten doel om een stuk groei te realiseren in bestaande markten met eventuele nieuwe diensten, in combinatie met het optimaliseren van onze marge. De uitdaging in de markt ligt op dit moment bij de beschikbaarheid van de juiste middelen en materialen, waar wij creatief mee om zullen moeten gaan.’
 

Nieuws

Klimaatakkoord mist industriŽle isolatie

Het voorstel voor een Klimaatakkoord dat minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat naar de Tweede Kamer stuurde, mist é..
 

Nijpend tekort technici houdt stand

Het tekort aan technici wordt volgens de technisch sector met name veroorzaakt door de slechte aansluiting van het onderwijs op het ..
 

VNO-NCW wil breed balansakkoord

‘Maatschappelijk gezien agendeerde de minister-president met uit zijnspraak over de salarissen een belangrijk thema, namelijk ..
 

Industrial Heat & Power, sector toont besparingspotentie isolatie

VIB, de branchevereniging voor ondernemers in het technisch isolatiebedrijf geeft met haar aanwezigheid op Industrial Heat & Pow..
 

Energielabel-C voor kantoren

Per 1 januari 2023 moeten alle kantoren in Nederland groter dan 100 m² minimaal voldoen aan energielabel-C. Kan de eigenaar dit..
 

Verbod asbestdaken van de baan

Een voorgenomen verbod op asbestdaken per 2025 is van de baan. Staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaa..
 

VIB kijkt met ambitie vooruit

De algemene leden vergadering van de VIB kreeg op dinsdag 21 mei 2019 op de Maasvlakte een afwisselend programma voorgeschoteld. Nie..
 

Europese bijdrage slimme CO2-reductie Oost Nederland

Het Europese subsidieprogramma OP Oost stelt vanaf 16 mei 2019 17 miljoen euro beschikbaar voor projecten die bijdragen aan “S..
 

Meer bedrijven in aanmerking voor subsidie CO2-besparing

Meer bedrijven kunnen vanaf volgend voorjaar gebruik maken van subsidie voor CO2-besparende technieken. Door een vernieuwing van de ..
 

Praktijkdagen 2019 monteurs en leidinggevenden

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Praktijkdagen 2019 middenkader en management

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Versneld overschakelen op waterstof

De provincie Zuid-Holland moet versneld inzetten op het ontwikkelen van een duurzame waterstofeconomie. Dat advies geeft een team va..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..