Bijpraatsessies Trends in utiliteitsisolatie

VIB gaat in maart, april en mei met de isolatiesector in zes regionale bijeenkomstende de dialoog aan over het Trendrapport voor de Utiliteitsisolatie. Leden en niet-leden worden nadrukkelijk uitgenodigd hieraan deel te nemen. 

Het recent door adviesbureau Bouwkennis gepubliceerde document geeft een overzicht van ontwikkelingen in de isolatiesector.

De trends van de bouw en installatiesector worden in de presentatie als uitgangspunt gebruikt. Deze informatie helpt isolatiebedrijven zich beter op toekomstige ontwikkelingen voor te bereiden, danwel te anticiperen op bewegingen in de markt. 

Uiteraard vinden de zes bijpraatsessies plaats op geschikte, centraal gelegen locaties. De bijeenkomsten staan open voor zowel leden als niet-leden van VIB. Deelnemers krijgen het rapport na afloop mee naar huis.

De voorlopig geplande data zijn: 

Bijeenkomsten Trendrapport Utiliteit
REGIO VOORLOPIGE DATUM VOORLOPIGE TIJD  
Noord (Groningen, Friesland, Drenthe) dinsdag 19 maart 2019 14:30 - 15:00 uur Netwerken na afloop
Oost (Overwijssel, Gelderland) donderdag 28 maart 2019 14:30 - 15:00 uur Netwerken na afloop
Midden (Utrecht, Flevoland) dinsdag 16 april 2019 14:30 - 15:00 uur Netwerken na afloop
West (Noord- en Zuid-Holland) donderdag 2 mei 2019 14:30 - 15:00 uur Netwerken na afloop
Zuid-West (Zuid-Holland, Zeeland) dinsdag 14 mei 2019 14:30 - 15:00 uur Netwerken na afloop  
Zuid (Noord-Brabant en Limburg) donderdag 16 mei 2019 14:30 - 15:00 uur Netwerken na afloop

 

Definitieve data en locaties worden op basis van aanmeldingen besloten. VIB-leden die hun vestiging voor een bijeenkomst beschikbaar willen stellen, kunnen zich aanmelden bij secretaris Jan Zanen. Inschrijving en verdere organisatie verricht hetsecretariaat van VIB. De link is ook te gebruiken voor aanmelding.
 

Nieuws

Klimaatakkoord mist industriŽle isolatie

Het voorstel voor een Klimaatakkoord dat minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat naar de Tweede Kamer stuurde, mist é..
 

Nijpend tekort technici houdt stand

Het tekort aan technici wordt volgens de technisch sector met name veroorzaakt door de slechte aansluiting van het onderwijs op het ..
 

VNO-NCW wil breed balansakkoord

‘Maatschappelijk gezien agendeerde de minister-president met uit zijnspraak over de salarissen een belangrijk thema, namelijk ..
 

Industrial Heat & Power, sector toont besparingspotentie isolatie

VIB, de branchevereniging voor ondernemers in het technisch isolatiebedrijf geeft met haar aanwezigheid op Industrial Heat & Pow..
 

Energielabel-C voor kantoren

Per 1 januari 2023 moeten alle kantoren in Nederland groter dan 100 m² minimaal voldoen aan energielabel-C. Kan de eigenaar dit..
 

Verbod asbestdaken van de baan

Een voorgenomen verbod op asbestdaken per 2025 is van de baan. Staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaa..
 

VIB kijkt met ambitie vooruit

De algemene leden vergadering van de VIB kreeg op dinsdag 21 mei 2019 op de Maasvlakte een afwisselend programma voorgeschoteld. Nie..
 

Europese bijdrage slimme CO2-reductie Oost Nederland

Het Europese subsidieprogramma OP Oost stelt vanaf 16 mei 2019 17 miljoen euro beschikbaar voor projecten die bijdragen aan “S..
 

Meer bedrijven in aanmerking voor subsidie CO2-besparing

Meer bedrijven kunnen vanaf volgend voorjaar gebruik maken van subsidie voor CO2-besparende technieken. Door een vernieuwing van de ..
 

Praktijkdagen 2019 monteurs en leidinggevenden

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Praktijkdagen 2019 middenkader en management

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Versneld overschakelen op waterstof

De provincie Zuid-Holland moet versneld inzetten op het ontwikkelen van een duurzame waterstofeconomie. Dat advies geeft een team va..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..