Windenergie vs Groene Economie

NVDO Kring Noord Nederland houdt woensdag 20 maart a.s. een themamiddag voor iedereen die bijgepraat wil worden over de groene economie. VIB werkt op het vlak van onderhoudsvraagstukken waar nodig en zinvol graag samen met NVDO en maakt de isolatiesector graag attent op deze bijeenkomst.

De themamiddag van de Nederlandse Vereniging voor Doelmatig Onderhoud (NVDO) vindt plaats bij Groningen Seasports Nijlicht bij Eemshaven.

Een aantal sprekers gaat dieper in op de uitdagingen van de groene economie. Pieter de Jong, Hoofd Business development Waterstof ENGIE Generation gaat in op: “Wat is de sleutel tot de groene economie? Wat is daar voor nodig?” Noord-Nederland heeft de groene waterstofeconomie omarmd. Zij zet hier stevig op in en er liggen allerlei plannen klaar voor waterstoftoepassingen. Ook hebben GasUnie en ENGIE een plan voor een wasterstoffabriek in het Noorden van Nederland. Met deze samenwerking willen de bedrijven bijdragen aan het versnellen van de energietransitie en het tegengaan van klimaatverandering. 
 
Eertwijn van den Dool, Project directeur Groningen Seaports belicht in zijn presentatie “Visie, ontwikkeling van de Chemie en uitleg over de Chemie tafel”. De aflopen maanden hebben bedrijven intensief samengewerkt aan de invulling de noordelijke industrietafel. De uitkomsten zijn overhandigd aan minister Wiebes. Eertwijn zal toelichting geven op de uitkomsten van de industrietafel. Vergroening van energie en grondstoffen is hierin een belangrijk onderdeel. In Nederland bestaan verschillende mogelijkheden om energie te vergroenen. Wind is een optie.
 
Marco Plantinga, CEO Darwind spreekt over “De ontwikkeling in de tijd van de windmolen”. Het gebruik van windmolens en windenergie bestaat al eeuwen. In de loop van deze eeuwen is er natuurlijk een hele hoop veranderd. Marco laat zien welke ontwikkelingen er in de afgelopen jaren bij windmolens hebben plaatsgevonden
 
Een van de manieren om te voldoen aan de afspraken uit het Energieakkoord, is het plaatsen van windmolens. De capaciteit van alle windmolens in Nederland blijft stijgen. Samen zijn deze windmolens goed voor een groot deel van de totale elektriciteitsvraag in Nederland. In theorie zouden we tot wel twintig procent van de energievoorziening kunnen behalen met behulp van windmolens. Windmolens zijn dus een enorm belangrijk onderdeel van de Nederlandse maatschappij.
 
Plaats: Groningen Seasports Nijlicht bij Eemshaven
Tijd: 14.30  uur Ontvangst
Aanvang: 15.00  uur Opening door de dagvoorzitter
Einde: 17.30 uur met netwerkborrel

Inschrijven
 

Nieuws

Installatiesector in de lift

Voor bijna 12 procent van de installatiebedrijven voorspelt bedrijfsinformatiespecialist Graydon de komende 12 maanden groei. De ver..
 

Europese bijdrage slimme CO2-reductie Oost Nederland

Het Europese subsidieprogramma OP Oost stelt vanaf 16 mei 2019 17 miljoen euro beschikbaar voor projecten die bijdragen aan “S..
 

Goed jaar voor Rockwool

Steenwolfabrikant Rockwool in Roermond heeft een goed jaar achter de rug. Het bedrijf boekte in 2018 een hogere omzet én een ..
 

Meer bedrijven in aanmerking voor subsidie CO2-besparing

Meer bedrijven kunnen vanaf volgend voorjaar gebruik maken van subsidie voor CO2-besparende technieken. Door een vernieuwing van de ..
 

Maintenance for Energy bij Thermatras

Nederlandse Vereniging voor Doelmatig Onderhoud NVDO en VIB besteden op donderdag 27 juni 2019 tijdens het jaarcongres van Energie V..
 

Informatieplicht energiebesparing 1 juli a.s.

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) verplicht ondernemers om gemeente of omgevingsdienst te informeren over de ene..
 

Beeldimpressie Maintenance Next 2019

De contacten zijn gelegd, de offertemap aangedikt en de stands weer afgebroken en in de opslag gezet voor de volgende keer. Wie nog ..
 

Ondernemersnieuwsbrief Europese Verkiezingen

Op 23 mei 2019 gaat Nederland weer stemmen, nu voor de Europese verkiezingen. In een reeks speciale verkiezingsnieuwsbrieven ‘..
 

De Koning vertrekt bij NCTI

Algemeen directeur Paul de Koning is per direct niet langer actief voor het Nederlands Centrum voor Technische Isolatie NCTI. Dit he..
 

Praktijkdagen 2019 monteurs en leidinggevenden

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Praktijkdagen 2019 middenkader en management

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Training nieuwe norm VCA

Op donderdag 13 juni 2019 vindt van 09.00 uur tot 12.00 uur bij Van der Valk in Nieuwerkerk ad IJssel voor in het kader van de Works..
 

Versneld overschakelen op waterstof

De provincie Zuid-Holland moet versneld inzetten op het ontwikkelen van een duurzame waterstofeconomie. Dat advies geeft een team va..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..