VIB, ION en NCTI tevreden over Maintenance Next

 "Opvallend veel aanloop en veel interesse voor kwalitatief goede technische isolatie, we zijn tevreden" aldus een verheugde VIB-secretaris Jan Zanen over de deelname aan het netwerkplatform voor industrieel onderhoud. 

Zowel de grote aanloop als de goede respons hebben het een succesvol evenement gemaakt, aldus Zanen.  Het was de eerste keer dat de drie betrokken organisaties tijdens Maintenance Next een gezamenlijke presentatie verzorgden: branchevereniging VIB, het Nederlands Centrum voor Technische Isolatie (NCTI) en Vereniging ION (Vereniging Industrieel Oppervlaktebehandeld Nederland).

Thema van de presentatie was onder andere corrosie onder isolatie (CUI). Het netwerk voor smart maintenance World Class Maintenance lanceert op Maintenance een intersectorale werkgroep die de komende jaren intensief onderzoek zal gaan doen naar dit faalmechanisme. Corrosie onder isolatie zorgt voor een hoge kostenpost en risico’s voor de omgeving. Toch blijkt er op dit raakvlak van meerdere disciplines veel onbekend te zijn. Uiteraard heeft elk bedrijf zijn eigen (onderhouds)strategie, maar van kennisuitwisseling is (te) weinig sprake. Door meer gebruik te maken van de sector overschrijdende wetenschappelijke inzichten en door een intensieve uitwisseling van best practises, kan er enorm op de onderhoudskosten worden bespaard en kunnen omgevingsrisico’s worden verminderd. De werkgroep gaat het faalmechanisme in kaart brengen en kijken naar technologie die de standtijd kan verlengen. Doel van de werkgroep is het netwerk van belanghebbenden zoals asset owners en contractors beter in kaart te brengen en te betrekken in de ontwikkelingen.


 

Op de foto Jan Zanen (VIB) geflankeerd door links Santino Scherpenborg (Vereniging ION) en rechts Remco Tournier (ICL Gaskets & Insulation).

Nieuws

Klimaatakkoord mist industriŽle isolatie

Het voorstel voor een Klimaatakkoord dat minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat naar de Tweede Kamer stuurde, mist é..
 

Nijpend tekort technici houdt stand

Het tekort aan technici wordt volgens de technisch sector met name veroorzaakt door de slechte aansluiting van het onderwijs op het ..
 

VNO-NCW wil breed balansakkoord

‘Maatschappelijk gezien agendeerde de minister-president met uit zijnspraak over de salarissen een belangrijk thema, namelijk ..
 

Industrial Heat & Power, sector toont besparingspotentie isolatie

VIB, de branchevereniging voor ondernemers in het technisch isolatiebedrijf geeft met haar aanwezigheid op Industrial Heat & Pow..
 

Energielabel-C voor kantoren

Per 1 januari 2023 moeten alle kantoren in Nederland groter dan 100 m² minimaal voldoen aan energielabel-C. Kan de eigenaar dit..
 

Verbod asbestdaken van de baan

Een voorgenomen verbod op asbestdaken per 2025 is van de baan. Staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaa..
 

VIB kijkt met ambitie vooruit

De algemene leden vergadering van de VIB kreeg op dinsdag 21 mei 2019 op de Maasvlakte een afwisselend programma voorgeschoteld. Nie..
 

Europese bijdrage slimme CO2-reductie Oost Nederland

Het Europese subsidieprogramma OP Oost stelt vanaf 16 mei 2019 17 miljoen euro beschikbaar voor projecten die bijdragen aan “S..
 

Meer bedrijven in aanmerking voor subsidie CO2-besparing

Meer bedrijven kunnen vanaf volgend voorjaar gebruik maken van subsidie voor CO2-besparende technieken. Door een vernieuwing van de ..
 

Praktijkdagen 2019 monteurs en leidinggevenden

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Praktijkdagen 2019 middenkader en management

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Versneld overschakelen op waterstof

De provincie Zuid-Holland moet versneld inzetten op het ontwikkelen van een duurzame waterstofeconomie. Dat advies geeft een team va..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..