VIB kijkt met ambitie vooruit

De algemene leden vergadering van de VIB kreeg op dinsdag 21 mei 2019 op de Maasvlakte een afwisselend programma voorgeschoteld. Nieuwe ontwikkelingen als eDIan, maar ook een betere profilering naar de diverse doelgroepen door deelname aan beursmanifestaties stonden op de agenda.

De opkomst van de recent op de Maasvlakte gehouden algemene ledenvergadering van VIB was goed te noemen (foto's boven). Het zal de combinatie geweest zijn van een ambitieuze verenigingsagenda en het na de vergadering geplande kleiduivenschieten. De agenda was afwisselend waarbij voorzitter Hans Koole en secretaris Jan Zanen het gehoor meenamen naar ontwikkelingen in buiten-, maar vooral binnenland.

NCTI-voorzitter Johan Sentjes (boven) praatte de vergadering bij over de voortgang van het ISSO 64 traject. eDIan-projectleider Sebastian Fiedler toonde de vorderingen van het Europese project waarbij 3D-scans en thermografische beelden eventuele energieverliezen bij installaties snel en accuraat in kaart brengen. Door de complexiteit van dit voornemen zal het project een nieuwe fase ingaan.

In het kader van een betere profilering van de sector neemt VIB de komende periode deel aan enkele manifestaties. De deelname aan Maintenance Next 2019 was daarin opmaat en is succesvol afgesloten. De branchevereniging is echter ook te vinden op het aanstaande NVDO-congres (27 juni a.s.) en de vakbeurs Energie en Industrial Heat & Power in Den Bosch in oktober. Op de editie van laatstgenoemde manifestatie in 2020 wordt momenteel alles in stelling gebracht voor een Europese Beroepenwedstrijd Isoleren, zo meldden secretaris Jan Zanen en voorzitter Hans Koole (foto boven). Daarbij wordt nadrukkelijk de samenwerking met de sector gevraagd.

Na de lunch (foto boven) hield drs Bart Arp van PKM Adviseurs voor metaal en techische bedrijven een presentatie en workshop met de titel 'Profit is an opinion, cash is a fact'.

Bestuurlijke zaken
Op voordracht van het bestuur heeft de algemene ledenvergadering twee nieuwe bestuursleden verwelkomd en wel Iris Stuijfbergen (Brand Energy & Infrastructure Services) en Whitney Helbers (JP Isolatie BV) (foto boven).

Peter van der Krans (Pinta Lethe BV) is afgetreden als bestuurslid.

Op het ledenfront is Vinke Isolatietechniek uit Deventer toegetreden tot de ledenkring van de VIB. De buitengewone leden verwelkomen Jörg Machines BV uit Dodewaard als nieuw lid.


Na afloop van de vergadering konden de leden de vaardigheid van het kleiduiven onder de knie krijgen. Isover's Edward van Engelenhoven (foto boven) schoot alsof hij niet anders gewend was.

Een uitgebreide samenvatting van de ledenvergadering is te lezen in het juni nummer van Isolatie Magazine.

Nieuws

Gratis bezoekersregistratie Industrial Heat & Power geopend

De gratis bezoekersregistratie van de vakbeurs Industrial Heat & Power is open. Het B2B-evenement voor professionals actief in d..
 

Klimaatakkoord mist industriŽle isolatie

Het voorstel voor een Klimaatakkoord dat minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat naar de Tweede Kamer stuurde, mist é..
 

Nijpend tekort technici houdt stand

Het tekort aan technici wordt volgens de technisch sector met name veroorzaakt door de slechte aansluiting van het onderwijs op het ..
 

VNO-NCW wil breed balansakkoord

‘Maatschappelijk gezien agendeerde de minister-president met uit zijnspraak over de salarissen een belangrijk thema, namelijk ..
 

Industrial Heat & Power, sector toont besparingspotentie isolatie

VIB, de branchevereniging voor ondernemers in het technisch isolatiebedrijf geeft met haar aanwezigheid op Industrial Heat & Pow..
 

Energielabel-C voor kantoren

Per 1 januari 2023 moeten alle kantoren in Nederland groter dan 100 m² minimaal voldoen aan energielabel-C. Kan de eigenaar dit..
 

Europese bijdrage slimme CO2-reductie Oost Nederland

Het Europese subsidieprogramma OP Oost stelt vanaf 16 mei 2019 17 miljoen euro beschikbaar voor projecten die bijdragen aan “S..
 

Meer bedrijven in aanmerking voor subsidie CO2-besparing

Meer bedrijven kunnen vanaf volgend voorjaar gebruik maken van subsidie voor CO2-besparende technieken. Door een vernieuwing van de ..
 

Praktijkdagen 2019 monteurs en leidinggevenden

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Praktijkdagen 2019 middenkader en management

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Versneld overschakelen op waterstof

De provincie Zuid-Holland moet versneld inzetten op het ontwikkelen van een duurzame waterstofeconomie. Dat advies geeft een team va..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..